Ανακοινώσεις
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Πύργου και τους δημότες
Ανακοινώσεις ( 07/06/2011 13:17 )    δήμος: Πύργου
Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Πύργου και τους δημότες

Κε Δήμαρχε, αγαπητοί συμπολίτες, σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή προκειμένου να ανακοινώσουμε δημόσια τις θέσεις του Συλλόγου μας και να κοινοποιήσουμε την απόφαση της γενικής συνέλευσης στην πρόθεση...

... της δημοτικής αρχής να επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να έχει την παραμικρή νομική ισχύ μια απόφαση που πάρθηκε πραξικοπηματικά και αντίθετα με τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας των Δημοτικών παιδικών σταθμών : α) χωρίς ολοκλήρωση της εισήγησης του θέματος, β) χωρίς τοποθέτηση των γονιών πάνω σε αυτή, αλλά γ) και κυριότερο, χωρίς τη νόμιμη ψηφοφορία των δημοτικών συμβούλων με καταγραφή των πεπραγμένων.

Ο τρόπος που επέβαλε τη βούλησή της η Δημοτική Αρχή, καταδεικνύει την έλλειψη ειλικρίνειας των προθέσεων της όταν καλούσε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε συζήτηση πάνω στο θέμα. Αποδείχθηκε ότι μοναδική προτεραιότητα ήταν να εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονιών σε μία ήδη ειλημμένη απόφαση.

Αποφασίσαμε στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 1 Ιουνίου, να φωνάξουμε όλοι μαζί: ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ για τους εξής λόγους:

Θεωρούμε ότι δεν υπηρετούμε το συμφέρον των παιδιών μας υπονομεύοντας τα δικαιώματά τους για δωρεάν παιδεία από τα πρώτα κιόλας βήματα της ζωής τους.

Η επιβολή τροφείων τόσο ατυχώς στην παρούσα συγκυρία δείχνει ότι δεν έχετε συναίσθηση σε τι οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται πολλές οικογένειες συμπολιτών μας, τη στιγμή μάλιστα που άλλοι Δήμοι καταργούν τα τροφεία για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Ασφαλώς και μπήκαμε στον πειρασμό να θεωρήσουμε ότι 30 ή 50 ευρώ είναι ένα λογικό τίμημα για να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες φροντίδας των παιδιών μας.  Ωστόσο, από τη μέχρι τώρα στάση σας προκύπτει ένα έλλειμμα αξιοπιστίας του Δήμου.  Π.χ. ενώ στην  πρώτη μας συνάντηση συμφωνήσαμε ότι για τα θέματα που αφορούν στους παιδικούς σταθμούς, πρώτα θα λαμβάνεται υπόψη η άποψη του Συλλόγου, μας αιφνιδιάσατε βάζοντας θέμα τροφείων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή ως γονείς έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα  το καλό των παιδιών μας και όχι την όποια αντιπαράθεση με το Δήμο, θεωρούμε ότι η συζήτηση για τα τροφεία μας αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα των  παιδικών σταθμών.  Ζητάμε το έμπρακτο ειλικρινές ενδιαφέρον σας για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν και οι τρείς  δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.  Ως εκ τούτου, σας ξανακαλούμε να συζητήσουμε από κοινού για τα πραγματικά προβλήματα των παιδικών σταθμών.

Με εκτίμηση,

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ΠύργουΕκτύπωση