Γη/περιβάλλον
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Ένα διαφορετικό δάσος, χάρη στους προσκόπους
Γη/περιβάλλον ( 07/06/2011 13:06 )    δήμος: Πύργου
Ένα διαφορετικό δάσος, χάρη στους προσκόπους

Άλλαξε όψη το άλσος της Σπιάτζας χάρη στην εθελοντική δράση προσφοράς που οργάνωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, υπό την αιγίδα των υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, της...

... γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Πύργου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ομίλου Eurobank EFG.

Δεκάδες Πρόσκοποι συγκεντρώθηκαν στο αλσύλιο στις 11 το πρωί της Κυριακής και μαζί με εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα καθάρισαν το δάσος από σκουπίδια, ξερά χόρτα και μπάζα. Συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 100 σακούλες σκουπίδια και αρκετά φορτηγά με ξερά χόρτα, επικίνδυνα για διάδοση πυρκαγιάς.

Στη δραστηριότητα συμμετείχε ο Δήμος Πύργου που διέθεσε μηχανήματα και φορτηγά, το Δασαρχείο Πύργου, η ΣΕΤΤΗΛ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με αντιπροσωπεία τους και τη διάθεση λεωφορείων για τη μεταφορά των εθελοντών.

Συμμετείχε επίσης ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάτζας και πρόσφερε στους εθελοντές σάντουιτς, ο Σύλλογος οικιστών Αγ. Παρασκευής, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, η Ένωση Ενεργών Πολιτών Πύργου, η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών ν. Ηλείας και άλλοι φορείς.

Στο χώρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παρασκευόπουλος, ο Αντιδήμαρχος  κ. Χαρίτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καννής, οι διευθυντές των υποκαταστημάτων Eurobank Πύργου κ. Λεωνιδόπουλος και Τσεπενέκας, ο Έφορος Περιοχής Προσκόπων Πελοποννήσου κ. Καραΐσκος, πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων που συμμετείχαν και φυσικά οι Πρόσκοποι του Πύργου και της Αμαλιάδας.

(από το Δελτίο Τύπου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων)

Εκτύπωση