Πολιτική
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Ημερίδα του ΚΚΕ για τη φτωχομεσαία αγροτιά
Πολιτική ( 06/06/2011 19:42 )    δήμος: Πύργου
Ημερίδα του ΚΚΕ για τη φτωχομεσαία αγροτιά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ σε καλεί στην Ημερίδα που οργανώνει την Τρίτη 7 Ιούνη στις 7:30 το βράδυ στο Δημαρχείο Πύργου με θέμα:

“Τα ολέθρια αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη φτωχομεσαία αγροτιά. Οι θέσεις του ΚΚΕ.”

Το πρόγραμμα της ημερίδας

7:30-7:35 μ.μ.: Άνοιγμα  Ημερίδας

7:35-8:00 μ.μ.: Εισηγητική  ομιλία από τη Μανωλάκου Διαμάντω, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, υπεύθυνη  του Αγροτικού τμήματος και  βουλευτής.

8:00-8:15 μ.μ.: “Επιπτώσεις  της καπιταλιστικής ανάπτυξης  στη μικρομεσαία αγροτιά στο Ν. Ηλείας.” από το Χρήστο Γιαννόπουλο, μέλος της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.

8:15-9:35 μ.μ.: Παρεμβάσεις φορέων και παρευρισκομένων

9:35-10:00 μ.μ.: Κλείσιμο


Το ΚΚΕ έχει αναδείξει τις δυνατότητες  ανάπτυξης της αγροτικής και  μεταποιητικής παραγωγής και  της παραγωγικότητάς τους, με σκοπό  την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων, με τη θεμελίωση του κεντρικού σχεδιασμού παραγωγής με λαϊκό έλεγχο, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης.

Δηλαδή, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων στον τομέα της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων (που θα γίνουν φτηνότερα, γιατί δε θα υπάρχει το καπιταλιστικό κέρδος), με την κατάργηση των καπιταλιστών εμπόρων και τη διαμόρφωση κρατικού και συνεταιριστικού δικτύου συγκέντρωσης του αγροτικού προϊόντος. Με την κατάργηση της καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης και τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής παραγωγής, που θα προωθεί κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική επιστημονική στήριξη. Έτσι θα μειωθεί συνολικά το κόστος παραγωγής, θα αξιοποιούνται καλύτερα οι παραγωγικές δυνάμεις, στην προοπτική της πλήρους μηχανοποίησης.

Το ΚΚΕ ό,τι είπε για  τον καπιταλισμό, την εκμετάλλευση του κεφαλαίου, την  ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τα μονοπώλια, τη σοσιαλδημοκρατία και τα φιλελεύθερα  κόμματα το επιβεβαίωσε  η ίδια η ζωή. Υπάρχει πείρα, γνώση για να εκφραστεί σε πιο αποφασιστική συστράτευση με το ΚΚΕ.

Δυναμώνοντας και κλιμακώνοντας τους καθημερινούς αγώνες, με μαχητικότητα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, είναι ανάγκη να δώσουμε προοπτική στην πάλη μας για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει και νέα όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, θα πάρει νέες διαστάσεις η λαϊκή αγανάκτηση, θα ωριμάσουν οι συνθήκες για να κάνουμε το μεγάλο άλμα για να αλλάξει ταξικά χέρια η εξουσία, για να φέρει η λαϊκή εξουσία και οικονομία τη λαϊκή ευημερία.

Σε αυτό τον δρόμο πάλης, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα προς τους αγρότες και τις αγρότισσες.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας ΚΚΕ

Εκτύπωση