Αθλητικά - Ποδόσφαιρο
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Δεκαπενθήμερο “λουκέτο” για την ΕΠΟ
Αθλητικά ( 04/06/2011 00:44 )    δήμος:
Δεκαπενθήμερο “λουκέτο” για την ΕΠΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε να ανασταλεί η λειτουργία της Ομοσπονδίας επΆ αορίστου, έως ότου βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εντός 15 ημερών θα πρέπει να συναντηθούν ΕΠΟ και πολιτεία, προκειμένου να βρεθεί η “χρυσή τομή”, απόφαση η οποία υπερψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση με 49 ψήφους υπέρ και 7 κατά, ενώ ένας είπε «παρών».

H Super League ψήφισε υπέρ της πρότασης του προέδρου της ΕΠΟ, περί αναστολής λειτουργίας της ΕΠΟ, μέχρι να διευκρινιστούν βασικά ζητήματα του ποδοσφαίρου και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ...

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά επί συνόλου 56 ψηφισάντων, την εισήγηση του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία:

1. Από τη Δευτέρα 6-6-2011 αναστέλλονται επΆ αόριστον και ειδικότερα μέχρι την ολοκλήρωση των επαφών της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Super League, την Ενωση ΒΆ-ΓΆ Εθνικής, τον ΠΣΑΠ και τα λοιπά υπερεθνικά όργανα (UEFA, FIFAO, οι λειτουργίες της ΕΠΟ και των 57 Ενώσεων μελών της.

2. Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί  για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.

3. Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του.

Εκτύπωση