Ανακοινώσεις
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Ο ΣΕΕΠ ΤΕΙ Πάτρας & ο Γ.Κοντογιάννης για το Εμπορίας και Διαφήμισης
Ανακοινώσεις ( 03/06/2011 19:22 )    δήμος: Ήλιδας
Ο ΣΕΕΠ ΤΕΙ Πάτρας & ο Γ.Κοντογιάννης για το Εμπορίας και Διαφήμισης
Διαβάστε σχετικά άρθρα

Οι ανακοινώσεις που απέστειλαν και στο iliatora.gr ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πάτρας "Αρτίν Δανελιάν " και ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος κοντογιάννης για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, βάσει της...

... οποίας το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Πάτρας, με έδρα την Αμαλιάδα, δεν θα δεχθεί φέτος εισακτέους :

Ανακοίνωση Συλλόγου Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας «ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»

Αναστολή εισαγωγής φοιτητών/τριών στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Πάτρας

Ανακοινώθηκε  από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων πως την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2011-12), μια σειρά από τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα δεχθούν εισακτέους. Ανάμεσα στα εν λόγω τμήματα και το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Πάτρας (Παράρτημα Αμαλιάδας.

Η απόφαση  αυτή δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών που επιβάλλεται από το μνημόνιο. Αυτή η πολιτική υλοποιεί της στρατηγική της συρρίκνωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της δημιουργίας φραγμών πρόσβασης στους νέους και τις νέες στην ανώτατη εκπαίδευση, την περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίες του επιστημονικού και εργαστηριακού προσωπικού των ιδρυμάτων. Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις είναι πασιφανές πως επιδιώκεται να παύσουν την λειτουργία τους οριστικά τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Άλλωστε τα κριτήρια στα οποία στηρίχτηκε το Υπουργείο (εγγραφές και κινητικότητα στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ) δεν επαρκούν για να οδηγηθεί ένα Τμήμα σε αναστολή ειδικά όταν σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 5 χρόνια από την ίδρυση ενός Τμήματος (μέχρι να αποκτήσει αποφοίτους) ώστε να αξιολογηθεί με βάση των αριθμό των εισακτέων και των αποφοίτων.

Για το Σύλλογο Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού «ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ» η απόφαση αυτή έχει τις εξής σαφείς συνέπειες:

Για τους φοιτητές/τριες σημαίνει την καλλιέργεια ενός κλίματος αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον του τμήματος με τον επακόλουθο αντίκτυπο της υποβάθμιση των σπουδών. Αυτό το κλίμα ήδη το βιώνουμε.
Για τους εκπαιδευτικούς σημαίνει και άλλες χαμένες θέσεις και ώρες εργασίες δίπλα σε αυτές που ήδη χάνονται μετά την απόφαση για προσφορά των μαθημάτων το ένα μόνο εξάμηνο.

Καλούμε τους φοιτητές/τριες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να συμμετέχουν σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη διατήρηση της λειτουργίας του Τμήματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν – μαζί με τους σπουδαστές μας – την προσπάθεια όχι μόνο για να παραμείνει ανοικτό το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, αλλά και για να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στη δημόσια παιδεία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να ανακαλέσει την απόφασή του και να εντάξει στο μηχανογραφικό δελτίο το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Πάτρας.

Για τη Διοίκηση του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος
Μιχαλόπουλος Παναγιώτης

Ο Αντιπρόεδρος
Ζαφειρόπουλος ΣπύροςAνακοίνωση βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη

Όχι στην κατάργηση του  ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης

Νέα παρέμβαση Κοντογιάννη προς την Υπουργό Παιδείας


Σε νέα παρέμβαση για να μην καταργηθεί το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης που  εδρεύει στην Αμαλιάδα προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης χαρακτήρισε άδικη την απόφαση της Υπουργού Παιδείας καθώς δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της το γεγονός της βραχύβιας παρουσίας του συγκεκριμένου ΤΕΙ αλλά και τα θετικά ως τώρα αποτελέσματα, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, από την μόλις διετή λειτουργία του.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή της καθώς είναι σίγουρο πως η υλοποίηση της θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για στους φοιτητές όσο και για την τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως ο Δήμος Ήλιδας από την πρώτη στιγμή έχει φροντίσει να παρέχει κτιριακές εγκαταστάσεις, προσωπικό υποστήριξης και παντός είδους διευκολύνσεις προς το Τμήμα, με αποτέλεσμα τη σημαντική ελάφρυνση των δαπανών του.

Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης τόνισε πως για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό της στους κατοίκους της Ηλείας, αποδεικνύοντας πως οι δηλώσεις και οι υποσχέσεις περί ανασυγκρότησης του Νομού δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Εκτύπωση