Πολιτική
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Τζαβάρας: «Φύγαμε από τον Εθνικό Κήπο, μου πέταξαν ένα ποτήρι νερό»
Πολιτική ( 01/06/2011 14:37 )    δήμος:
Τζαβάρας: «Φύγαμε από τον Εθνικό Κήπο, μου πέταξαν ένα ποτήρι νερό»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κάνουν από το πρωί το γύρο του διαδικτύου, ντομάτες, σουβλάκια, πατάτες αλλά και ότι άλλο έβρισκαν πρόχειρο (γίνεται λόγος ακόμη και για τασάκια και καρέκλες) εκσφενδόνισαν κατά του...

... Ηλείου βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα άτομα που βρίσκονταν σε ταβέρνες στο ύψος του "Μπαϊρακτάρη", του γνωστού σουβλατζίδικου της Αθήνας, την ώρα που ο βουλευτής συνοδευόμενος από δύο συνεργάτες του περνούσε από το σημείο χθες βράδυ.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, περίπου στις 10 το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Τζαβάρας φέρεται να περπατούσε επί της οδού Μητροπόλεως, όταν κάποιος από τους θαμώνες ταβέρνας που βρίσκεται στο σημείο τον αντιλήφθηκε και άρχισε να φωνάζει "κλέφτες, κλέφτες", ενώ και άλλοι παρευρισκόμενοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Hλείο βουλευτή και να εκτοξεύουν προς το μέρος του διάφορα είδη, φαγώσιμα και μη. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Τζαβάρας κατόρθωσε τελικά να διαφύγει με τη βοήθεια των συνεργατών του, πριν τα πράγματα πάρουν χειρότερη τροπή.

Διαβάστε μερικές από τις σχετικές αναρτήσεις:
blog.gr
pontiki.gr
thebest.gr

Πηγές του iliatora.gr αναφέρουν πως ο κ. Τζαβάρας συνομιλώντας πριν από λίγο με δημοσιογράφους στη Βουλή, διέψευσε την είδηση για επίθεση τέτοιου είδους.

Νεότερη ενημέρωση (15:58) - Κ. Τζαβάρας: Φύγαμε μέσα από τον Εθνικό κήπο. Και αργότερα στο Μπαϊρακτάρη πέταξαν ένα ποτήρι νερό και φώναζαν «κλέφτες - κλέφτες»

Για τρόμο και ανησυχία μίλησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Κώστας Τζαβάρας, μετά τα χθεσινό «μπλόκο» της Βουλής από «αγανακτισμένους». Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της συνέντευξης, που απομαγνητοφώνησε το iliatora.gr:

Κ. Τζαβάρας: « Το θέμα έχει ξεκινήσει από τη Βουλή, όπου εκεί ουσιαστικά κατελήφθη η λειτουργία του κοινοβουλίου από μία εκδήλωση ειρηνικής βίας. Δηλαδή δε μας επέτρεπαν να βγούμε από τη βουλή αγανακτισμένοι πολίτες, οι οποίοι φώναζαν πολύ κολακευτικά συνθήματα για τη δημοκρατία. Έτσι λοιπόν υπήρχε τρόμος και ανησυχία στις τάξεις των υπαλλήλων της βουλής , των βουλευτών και των δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα να μας οδηγήσουν μέσω κάποιων ατραπών του Εθνικού Κήπου στην οδό Ηρώδου του Αττικού και από εκεί βέβαια να φυγαδευτούμε. Αυτό δείχνει πόσο πολύ καλές είναι οι προοπτικές αυτού του χάους και που κανένας πλέον δεν σκέφτεται ούτε τι πρόκειται να επακολουθήσει, ούτε που οδηγούν αυτές οι εξελίξεις».

Κ. Τζαβάρας: «Εγώ λοιπόν στη συνέχεια είχα μια υποχρέωση να πάω την οδό Ανδριανού, αλλά επειδή δεν μπορούσε να περάσει το αυτοκίνητο, με πήγε ο ταξιτζής που χρησιμοποίησα μέχρι την οδό που καταλήγει στο Μπαϊρακτάρη. Ήρθαν κάποιοι άνθρωποι και μου έδωσαν συγχαρητήρια και μου είπαν «σε ακούμε, μπράβο, τα λες πολύ καλά», πιο πέρα κάτι άλλοι μου δίνανε πάλι συγχαρητήρια. Ώσπου μπαίνω σε ένα διάδρομο, όπου ήταν καθήμενοι πολίτες,  οι οποίοι προφανώς είχαν έρθει από τη συγκέντρωση ή του κ. Θεοδωράκη ή του Συντάγματος. Και εκεί κάποια γυναίκα ξαφνικά ήρθε και με αναγνώρισε και φωνάζει «κλέφτες, κλέφτες». Οπότε εν χορώ, γύρω στα διακόσια άτομα φώναζαν «κλέφτες, κλέφτες» και εγώ περνούσα ανάμεσά τους. Ευτυχώς διατηρήθηκε και η ακεραιότητά μου και η ψυχραιμία μου»

Κ. Τζαβάρας: «Θεωρώ ότι για να λες συλλήβδην και αθρόως τους βουλευτές κλέφτες, σημαίνει ότι προσφέρεις πολύ μεγάλες υπηρεσίες στους πραγματικούς κλέφτες. Γιατί πράγματι στην πολιτική υπάρχουν κλέφτες, όπως κλέφτες υπάρχουν και στην κοινωνία.»

Δημοσιογράφος: «Υπήρχε πιο βίαιη αντίδραση; Σας πετάξανε κάτι;»

Κ. Τζαβάρας: «Είχα και δύο, τρεις φίλους εκεί και νομίζω πετάξανε ένα ποτήρι με νερό, αλλά τίποτα άλλο στερεό όχι. Αυτό που με θλίβει δεν είναι οι αντιδράσεις του κόσμου, είναι αυτό που τις προκαλεί. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ατιμωρησία για τους πραγματικούς  κλέφτες της πολιτικής, όταν αυτοί χάνονται σε ένα διάλειμμα μεγαλύτερο που περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς. Τότε λοιπόν αυτοί που αθωώνονται είναι οι πραγματικοί κλέφτες».

(16:17) Κ. Τζαβάρας στη Βουλή:  «Ένοιωσα σαν φυλακισμένος»

Πριν λίγο ο Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι «είναι ανεπίτρεπτο να ανεχόμαστε την ιαχή "κλέφτες" από τον λαό. Αυτοί που συντηρούν αυτές τις εκδηλώσεις δημιουργούν μια πραγματικότητα που μπορεί να οδηγήσει στο χάος. Χτες ένιωσα σαν άνθρωπος που δεν τον αφήνουν να βαδίσει, που είναι φυλακισμένος. Χθες», συνέχισε, «βίωσα αυτού του είδους τους προπηλακισμένους που με μετατρέπουν σε ένα φοβισμένο βουλευτή, στην ουσία σε έναν ανύπαρκτο βουλευτή. Να είμαστε απόλυτοι, αν κάποιοι από εμάς υπήρξαν κλέφτες και έχουν ασκήσει κυβερνητικά καθήκοντα, απέναντί τους δεν ταιριάζει καμία αλληλεγγύη, από κανένα κόμμα».

 

Εκτύπωση