Ανακοινώσεις
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Αναγκαιότητα η θεσμοθετημένη λειτουργία της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
Ανακοινώσεις ( 30/05/2011 19:42 )    δήμος: Ήλιδας
Αναγκαιότητα η θεσμοθετημένη λειτουργία της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας

Σήμερα 15 έτη μετά τη θεσμοθέτηση του Ν.Π.Δ.Δ ως Παπαχριστοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, «...για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών...», με αναγκαία τη θεσμοθετημένη λειτουργία της, βρισκόμαστε σε ώρα μηδέν.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ»
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ
1. Κ. Δήμαρχο Ήλιδας
2. Κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
3. Κ. Πρόεδρο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού «ο Ηλείος»

Στις 19-5-2009, με το τέλος του Προγράμματος του Δήμου Αμαλιάδας, που οι εργαζόμενοι σε αυτό δεν προσέφεραν και το «καλύτερο» στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, σήμανε συναγερμός έκτακτης (;) ανάγκης διάσωσης της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και του Λαογραφικού Μουσείου.

Λάβαμε το μήνυμα και αντιδράσαμε οι αγωνιούντες για το μέλλον, που δεν επιθυμούμε να καταντήσει χωρίς αξίες και σύμβολα, όπως πιστεύουμε, ότι συμβολίζουν τη Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο.

Δεν αντιληφθήκαμε αν το μήνυμα αυτό είναι καίριο και κύριο ή δευτερεύον για το Δήμο Ήλιδας. Δυο χρόνια μετά ως σήμερα 22-5-2011, εμείς αγωνιούμε προσπαθώντας. Κι αν όλη η δραστηριότητα που παράγεται καθημερινά:

• Δανεισμός βιβλίων, εξυπηρέτηση μαθητών, φοιτητών ΑΤΕΙ (που λίγα μόνο βιβλία έχουμε στη διάθεσή τους, δυστυχώς και αδυνατούμε ως εκ τούτου να συμβάλλουμε σε ένα πλαίσιο υποστήριξης), συμβολή σε διδακτορικές εργασίες ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ....δράσεις, ομιλίες, σεμινάρια «Δια βίου Εκπ/σης», Μουσικές Βραδιές, Κινηματογράφος, Εργαστήρι ζωγραφικής, Εκθέσεις ζωγραφικής, εξυπηρετήση ομάδων με παραχώρηση χώρου δραστηριοτήτων τους κ.α –είναι κινητικότητα, είναι γίγνεσθαι, είναι πολιτισμός που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Αν η Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας πρέπει να λειτουργεί και ως σύμβολο Πολιτισμού και Αισθητικής στην ΚΑΡΔΙΑ της ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, της πρωτεύουσας του Δήμου ΗΛΙΔΑΣ.
Αν θέλουμε να φέρουμε επάξια το όνομα της Ήλιδας, παγκόσμιο σύμβολο Πολιτισμού και Ειρήνης. Τότε πρέπει να γρηγορούμε...

Καμμιά πια αναβολή για τη ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.
Καμμιά αναβολή στην αισθητική παρουσία της.
Αναγκαία η Ανάδειξη και Συμβολισμός τον οποίο εμπεριέχει.

Ο Πρόεδρος του Γ.Σ.
Νίκος Φραγκογιαννόπουλος

Η Πρόεδρος του Σωματείου
Εύη Πάλλα

Τα μέλη
Οι ψηφίσαντες

Εκτύπωση