Γη/περιβάλλον
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Δημιουργείται νέος κλώνος σταφίδας με εξαιρετική απόδοση και αντοχή
Γη/περιβάλλον ( 29/05/2011 19:52 )    δήμος: Πύργου
Δημιουργείται νέος κλώνος σταφίδας με εξαιρετική απόδοση και αντοχή

Τις φυτείες Κορινθιακής σταφίδας της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας (ΣΚΟΣ) στο Κορακοχώρι επισκέφθηκαν το Σάββατο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος και ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ...

... και της ΕΑΣ Ηλείας –Ολυμπίας Γεράσιμος Καλιμώρος.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Σταυρακάκη για την πορεία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, το οποίο σε ένα περίπου χρόνο θα αποδώσει καρπούς. Όπως ανέφερε ο κ. Σταυρακάκης, το πρόγραμμα αυτό αφορά στη δημιουργία κλώνου σταφίδας από πολλαπλασιαστικό υλικό, ο οποίος θα έχει μεγαλύτερη απόδοση στην παραγωγή και θα είναι ανθεκτικότερος στις ασθένειες.

Ο κ. Κουτσούκος δήλωσε μεταξύ άλλων πως το υπουργείο δίνει έμφαση στα ερευνητικά προγράμματα που αποσκοπούν στη δημιουργία ποικιλιών που έχουν καλή απόδοση, αντέχουν στις ασθένειες και τις ζητά η ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική του Υπουργείου για στήριξη των δράσεων που στοχεύουν στην καλλιέργεια της σταφίδας, ούτως ώστε να ενισχυθεί και το εισόδημα των παραγωγών.

Ο κ. Καλιμώρος από την πλευρά του ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα τελευταία χρόνια η Κορινθιακή σταφίδα ξανακερδίζει τη θέση που της ανήκει και της αξίζει και πως βασικός στόχος της ΣΚΟΣ και της ΕΑΣ είναι η στήριξη του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών.

Στο αγρόκτημα της ΣΚΟΣ στο Κορακοχώρι βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων, στα πλαίσια της ενημερωτικής διημερίδας που διοργάνωσε το Κέντρο για την Κορινθιακή σταφίδα.

Εκτύπωση