Πολιτισμός
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στα Βαλκάνια
Πολιτισμός ( 29/05/2011 12:53 )    δήμος:
Από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στα Βαλκάνια

Μια ομάδα νέων από 14 ευρωπαϊκές χώρες, φοιτητές νομικής, ξεκίνησαν στις 22 Μαΐου ένα μεγάλο ταξίδι γνωριμίας με τα νομικά συστήματα, την πολιτική και τον πολιτισμό των χωρών Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας...

... που θα επισκεφθούν, αναπτύσσοντας παράλληλα τον διαπολιτισμικό διάλογο στα πλαίσια της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ταξίδι που οργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization) ξεκίνησε από τη Ρώμη και θα καταλήξει στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου έχοντας περάσει από Parma, Trieste Ljubljana, Zagreb, Belgrade, Brčko, Sarajevo, Podgorica, Skopje, Tirana, Sofia, Bucharest, Nessebar, Istanbul και Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στους 29 νέους και δυο δικά μας παιδιά, που μεγάλωσαν μέσα στις αίθουσες προβολών και τα εργαστήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και της Camera Zizanio: η Μαρία Μπετενίτη και ο Κυριάκος Χαριτάκης. Αυτή άλλωστε η εμπειρία τους έφερε μέσα στην ομάδα των νέων που διασχίζει τώρα την Ευρώπη.

Γιατί ο Κυριάκος και η Μαρία έχουν μια επιπλέον αποστολή: να κινηματογραφήσουν τη διαδρομή και τις δραστηριότητες της ομάδας και το υλικό που θα παραχθεί να μεταφέρει αυτή τη μοναδική εμπειρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Πρώτος αποδέκτης η ΕΡΤ που είναι και χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Στην ιστοσελίδα www.camerazizanio.net θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πορεία της ομάδας μέσα από τα σημειώματα που θα στέλνουν τα παιδιά.
Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης είναι www.wheelingeu.eu

Εκτύπωση