Πολιτισμός
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Τα παιδιά μαθαίνουν για τον αθλητισμό και μας μαθαίνουν για την ειρήνη
Πολιτισμός ( 26/05/2011 04:56 )    δήμος: Αρχαίας Ολυμπίας
Τα παιδιά μαθαίνουν για τον αθλητισμό και μας μαθαίνουν για την ειρήνη

Πλημμύρισε χαρούμενες παιδικές φωνές ο στίβος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με εκατοντάδες παιδιά να συμμετέχουν σε μια γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, μια γιορτή της Ειρήνης, που πραγματοποιείται...

... εδώ και μερικές ημέρες στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

1.500 περίπου μαθητές Δημοτικών σχολείων των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά", που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το υπουργείο Παιδείας, ο ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και αυτή την εβδομάδα υλοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ, στην Αρχαία Ολυμπία (ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 27/5).

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να αθληθούν, γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο από κοντά τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, αλλά και να διδαχθούν πολλά για την ιστορία του τόπου μας και για τα ολυμπιακά ιδεώδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθημερινά οι μικροί μαθητές στέλνουν και το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα, αποτυπώνοντας στο χαρτί τα όσα σημαίνει η λέξη "Ειρήνη" γι' αυτούς, είτε με λέξεις είτε με ζωγραφιές.

Εκτύπωση