Γη/περιβάλλον
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την καύση των σκουπιδιών στη Γαστούνη
Γη/περιβάλλον ( 25/05/2011 15:23 )    δήμος: Πηνειού
Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την καύση των σκουπιδιών στη Γαστούνη

Μετά από καταγγελία για καύση απορριμμάτων στον σκουπιδότοπο της Γαστούνης, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καλούν τον δήμο...

... Γαστούνης (σ.σ. πλέον Πηνειού), σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να προβεί σε μια σειρά ενεργειών με κυριότερες τη διακοπή της λειτουργίας και την αποκατάσταση του χώρου του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ.

Επίσης ζητούν από τον δήμο να συνεργαστεί με την Αστυνομία για να περιφρουρείται ο χώρος και να σταματήσει η καύση απορριμμάτων, ενημερώνοντας παράλληλα την ΕΥΕΠ και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ακόμη καλούν την Πυροσβεστική να εξακριβώσει τους λόγους των πυρκαγιών στον ΧΑΔΑ Γαστούνης και να υποβάλλει μηνύσεις στους υπαίτιους, καθώς και και το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Δ/νσης Υγείας Π.Ε. Ηλείας να ελέγξει εάν έχουν δημιουργηθεί ανθυγιεινές και επικίνδυνες για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής συνθήκες από την έκλυση ουσιών (διοξίνες, βαρεά μέταλλα).

Στο τέλος του εγγράφου (δείτε το στις φωτό) οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος ζητούν από τους αρμόδιους να τους κοινοποιήσουν το σύνολο των ενεργειών τους, προκειμένου αν κριθεί απαραίτητο να προγραμματιστούν πρόσθετες ενέργειες.

"Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι" ή θα αλλάξει κάτι; "Κοντός ψαλμός αλληλούια"...

 

Εκτύπωση