Πολιτική
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Φώφη για ΓΑΠ: "Αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε" (βίντεο)
Πολιτική ( 24/05/2011 02:51 )    δήμος: Πύργου
Φώφη για ΓΑΠ: \"Αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε\" (βίντεο)

Το εγκώμιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έπλεξε από τον Πύργο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά. Η κα Γεννηματά έγινε δεκτή από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και...

... από διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Την κα Γεννηματά υποδέχθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, αλλά διαφορετική "υποδοχή", με διαμαρτυρίες και συνθήματα, της επεφύλαξαν μέλη του Κινήματος ενάντια στο Μνημόνιο "Δεν Πληρώνω", εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών που τα σχολεία τους καταργούνται. Η κα Γεννηματά συνομίλησε με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και γονέων και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει στην υπουργό τα αιτήματα τους, ενώ άφησε "ανοιχτό παράθυρο" για αλλαγές στις αποφάσεις καταργήσεων/ συγχωνεύσεων των σχολείων.

20 περίπου μέλη του Κινήματος Ενάντια στο Μνημόνιο κατευθύνθηκαν προς το χώρο που θα γινόταν η ομιλία και συνέχισαν να διαμαρτύρονται και να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπήρξαν και μικροεντάσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν τελικά από το χώρο και συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους στην είσοδο του Λάτσειου, φωνάζοντας συνθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί η παρέμβαση κατοίκου του Πύργου κατά την έναρξη της ομιλίας της κας Γεννηματά, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γνωστό θέμα με τα επιδόματα της Πρόνοιας, που δεν έχουν δοθεί ακόμη στους ανήμπορους Ηλείους που τα δικαιούνται.

Τι είπε η Φώφη Γεννηματά

Κατά την ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων τόνισε την ανάγκη για συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία όλων των φορέων, όλων των πολιτών για να προχωρήσει μπροστά η χώρα, ενώ ανέφερε ακόμη πως "η κυβέρνησή μας έχει την ευθύνη, τη δυνατότητα και την υποχρέωση, να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ δεν φυγομαχεί, αγωνίζεται. Είμαστε εδώ στα δύσκολα. Όταν οι άλλοι εγκατέλειπαν το καράβι εμείς ήμασταν παρόντες. Σηκώνουμε ένα σταυρό που στους περισσότερους από εμάς δεν αναλογεί..."

Για το τι μέλλει γενέσθαι η κα Γεννηματά υποστήριξε ότι μειώνοντας τις δαπάνες, χτυπώντας τη σπατάλη, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή και με την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

"Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ξέρει να διαπραγματεύεται και να διεκδικεί. Έχει φωνή, έχει κύρος και έχει τρέξει για την Ελλάδα όσο κανείς τα τελευταία χρόνια. Αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε και αυτός είναι ο πρόεδρος και πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου", ανέφερε η κα Γεννηματά για τον πρωθυπουργό της χώρας.

Εκτύπωση