Ανάπτυξη
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Πόσιμο νερό από τον Ερύμανθο για χιλιάδες νοικοκυριά της Ηλείας
Ανάπτυξη ( 19/05/2011 03:43 )    δήμος: Πύργου
Πόσιμο νερό από τον Ερύμανθο για χιλιάδες νοικοκυριά της Ηλείας

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη το ολοκληρωμένο έργο Ύδρευσης Δήμων και Τοπικών Κοινοτήτων της Ηλείας από τον Ερύμανθο. Η παρουσίαση ξεκίνησε από το Διυλιστήριο και συνεχίστηκε στη δεξαμενή που βρίσκεται στο Βασιλάκι, μετά στη...

... δεξαμενή του Λαμπετίου και τέλος στη δεξαμενή του Κατακόλου, όπου επίσημοι και παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νερό του Ερύμανθου.

Το έργο, που καλύπτει τις ανάγκες περίπου 70.000 κατοίκων του νομού και περιλαμβάνει κεντρικό δίκτυο αγωγών μήκους 107 χιλιομέτρων, διυλιστήριο επεξεργασίας νερού και δεξαμενές αποθήκευσης, κόστισε 27.920.000 ?.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του έργου και αντιδήμαρχος Πύργου Αντώνης Καράμπελας ανέφερε πως θα υδροδοτηθούν σε αρχική φάση 28 Κοινότητες και 2 πόλεις (ο Πύργος και η Αρχαία Ολυμπία) ενώ υπάρχει η δυνατότητα εφοδιασμού με πόσιμο νερό και των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν στο Κατάκολο.

Ακόμη σημείωσε ότι για τη λειτουργία συνολικά του έργου πρέπει, πέραν της σύνδεσης του αγωγού με τις δεξαμενές του Πύργου και του Κατακόλου που έχει ήδη γίνει, να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες σύνδεσης του αγωγού με τις δεξαμενές όλων των Κοινοτήτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Ποιοι θα πίνουν νερό από τον Ερύμανθο και όχι από το... μπουκάλι

Τα Δημοτικά Διαμερίσματα που μπορούν αυτή τη στιγμή να υδροδοτηθούν είναι: Άσπρα Σπίτια, Βασιλάκι, Λούβρο, Κάμενα, Μουριά, Λιναριά, Μιράκα, Αρχαία Ολυμπία, Φλόκα, Κοσκινάς, Μάγειρας, Κλαδέος, Πλάτανος, Πελόπιο, Πουρνάρι, Στρέφι, Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη, Βαρβάσαινα, Κολλίρι, Πύργος, Λαστέϊκα, Αγ. Ιωάννης, Βυτινέϊκα, Γρανιτσέϊκα, Σκουροχώρι, Κορακοχώρι, Λεβεντοχώρι, Σκαφιδιά και Κατάκολο.  

Υπάρχουν ολοκληρωμένες και  ώριμες– αδειοδοτημένες μελέτες για την επέκταση του υδραγωγείου στα υπόλοιπα πέντε Δημοτικά διαμερίσματα (τοπικές Κοινότητες) του Δήμου Πύργου και σε ολόκληρους τους Δήμους Ιάρδανου και Βώλακος ενώ έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου, με σκοπό την υδροδότηση των Δήμων Σκιλλούντος και της πόλης της Ζαχάρως. Με την υλοποίηση των παραπάνω έργων θα μπορούν να υδρεύονται απρόσκοπτα περίπου 100.000 κάτοικοι του νοτίου τμήματος της Ηλείας, με νερό καλής ποιότητας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και του δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου.

Εκτύπωση