Πολιτική
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Να αποτρέψουμε την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς
Πολιτική ( 18/05/2011 19:34 )    δήμος: Πύργου
Να αποτρέψουμε την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Ο Δήμος Πύργου βαδίζει σταθερά στην οδό του Μνημονίου. Με απόφαση που επιδιώκουν να ληφθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 19/5, θέλουν να επιβάλουν στους γονείς να...

... πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

Προσπαθούν να φορτώσουν κι άλλα βάρη στους γονείς, να πληρώσουν κι άλλο οι χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις. Αυτοί που ήδη υποφέρουν από την εφιαλτική ανεργία, από τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, από τα διαρκώς αυξανόμενα λουκέτα στην αγορά.

Γίνονται  πια φανερές και για τους πιο δύσπιστους οι πραγματικές επιδιώξεις εκείνων που διαφήμιζαν τον Καλλικράτη ως δήθεν δημοκρατική μεταρρύθμιση. Στόχος τους είναι οι δημότες να πληρώνουν για όλα. Δεν υπάρχουν πια δημόσια κοινωνικά αγαθά, μόνο εμπορεύματα που αγοράζονται απ’ όσους μπορούν να πληρώνουν.

Η φύλαξη των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η προσχολική αγωγή  που παρέχεται σ' αυτούς είναι  υποχρέωση της πολιτείας και  σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι που πληρώνουν τους φόρους τους να χαρατσώνονται δυο και τρεις φορές, είτε πληρώνοντας τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, είτε εισιτήρια στα δημόσια νοσοκομεία, είτε διόδια για να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Καλούμε τον Δήμο Πύργου να μην επιμείνει στον κατήφορο που οδηγούν το Μνημόνιο και ο Καλλικράτης. Να αποσύρει την πρόταση για επιβολή τροφείων. Να διεκδικήσει, μαζί με όλους τους ΟΤΑ, τους πόρους που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση και δεν τους αποδίδει η κυβέρνηση.

Η Τοπική Επιτροπή Πύργου του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτύπωση