Μετεωρολογικά
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Καταιγίδες το επόμενο διήμερο, καλοκαιρινό σκηνικό το Σαβ/κύριακο
Μετεωρολογικά ( 17/05/2011 18:23 )    δήμος:
Καταιγίδες το επόμενο διήμερο, καλοκαιρινό σκηνικό το Σαβ/κύριακο
Διαβάστε σχετικά άρθρα

Άστατο καιρό περιμένουμε το επόμενο διήμερο, Τετάρτη & Πέμπτη, με βροχές και πιθανόν έντονες καταιγίδες τοπικά. Από την Παρασκευή & κυρίως το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού θα είναι καλοκαιρινό, με τον υδράργυρο σε αισθητή άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη 18 Μαΐου θα επικρατήσουν αρκετές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα πιθανό να έχουν και έντονο χαρακτήρα τις θερμές ώρες της ημέρας και θα είναι περισσότερα στα πιο ηπειρωτικά, ημιορεινά - ορεινά, τμήματα του νομού.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή δεν θα ξεπεράσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και τους 16 με 17 στα ημιορεινά - ορεινά. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου, αρχικά θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, από το μεσημέρι όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά, ημιορεινά - ορεινά, τμήματα του νομού και θα δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο περιορισμένα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. (μέγιστες τιμές 23 με 24 βαθμούς Κελσίου). Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι.

Από την Παρασκευή 20 Μαΐου ο καιρός θα επανέλθει σε πιο καλοκαιρινούς ρυθμούς με λιακάδα και την θερμοκρασία σε περαιτέρω αισθητή άνοδο. Οι άνεμοι θα παραμείνουν γενικά ασθενείς.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 21-22 Μαΐου αναμένονται τα πρώτα 30άρια. Γενικότερα, η τάση του καιρού για το δεύτερο 15πενθήμερο του Μαΐου φαίνεται να κινείται καλοκαιρινά, ωστόσο, δεν θα λείψουν φαινόμενα αστάθειας (σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα ηπειρωτικά), κάτι σύνηθες για την εποχή.

Για όσους θελήσουν να κάνουν την πρώτη τους βουτιά το Σαββατοκύριακο, να γνωρίζουν ότι η θερμοκρασία της θάλασσας θα τους δυσκολέψει καθώς αυτή την περίοδο κυμαίνεται γύρω στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης, για το iliatora.gr: Θεόδωρος Κονδύλης

Εκτύπωση