Υγεία
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Ζήτω το γήρας!
Υγεία ( 22/05/2011 17:58 )    δήμος:
Ζήτω το γήρας!

Ο αυξανόμενος αριθμός των ηλικιωμένων ατόμων στην κοινωνία τείνει να θεωρηθεί ως πρόβλημα, ενώ κάθε έτος μετά την ηλικία των 60 θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως μπόνους, σύμφωνα με τον Δρ. Julian Hughes, ψυχίατρο ειδικευμένο σε θέματα γήρατος.

 

Η προοπτική του γήρατος δε φαίνεται σε κανέναν δελεαστική, μιας και έχει συνδεθεί από την εμφάνιση ρυτίδων μέχρι προβλημάτων μνήμης, ενώ κοινωνικά αντιμετωπίζεται ως οικονομικό πρόβλημα.

Παρ’ όλ’ αυτά, το γήρας, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο νομίζουν οι νεότεροι. Γιατί παρά το γεγονός πως δεν έρχεται ανώδυνα, φαίνεται πως φέρνει την ευτυχία.

Η εκτενής μελέτη του Πανεπιστημίου του Newcastle έδειξε πως οι 85χρονοι, σε αντίθεση με τα προβλήματα υγείας που βιώνουν, είναι πολύ θετικοί στην αντιμετώπιση της υγείας τους και μπορούν να λειτουργούν καλά.

Όσο για την οικονομία, το να κατηγορούμε τους ηλικιωμένους μοιάζει εξίσου άδικο, αφού οι μεγαλύτεροι δίνουν περισσότερα στους απογόνους τους και όχι το αντίθετο.

Η πραγματική πρόκληση είναι μεγαλώνοντας όχι να βρίσκουμε το νόημα της ζωής, αλλά να δίνουμε νόημα στη ζωή μας. Η βιοϊατρική και η τεχνολογία είναι σχεδιασμένες για να μας βοηθούν να επιτύχουμε το μεγαλύτερο ηλικιακό όριο. Ο σκοπός της γήρανσης, όμως, που δίνει και νόημα στη ζωή, είναι ένα θέμα για τις τέχνες, τις κοινωνικές και τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

 

Εκτύπωση