Γη/περιβάλλον
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Να σωθεί ότι απέμεινε και προσοχή στις πυρόπληκτες περιοχές
Γη/περιβάλλον ( 14/05/2011 18:58 )    δήμος: Αρχαίας Ολυμπίας
Να σωθεί ότι απέμεινε και προσοχή στις πυρόπληκτες περιοχές

Με θέμα την πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Αναφερόμενος στα εναπομείναντα δάση στα όρια...

... του δήμου, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς ζήτησε επαγρύπνηση ώστε να διασωθούν αυτά  του Ξηροκάμπου- Άσπρα Σπίτια και του Βασιλακίου– Μουριάς– Υψιλόν, ενώ αναφέρθηκε κα στην πρόληψη, στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και στην απαραίτητη συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ο δασάρχης Πύργου Σάκης Θωμόπουλος καυτηρίασε την μηδενική χρηματοδότηση της υπηρεσίας για να συντηρηθούν οι δασικοί δρόμοι ενώ επέστητε την προσοχή και για τις πυρόπληκτες περιοχές, επειδή η αναγέννηση των κωνοφόρων συμπληρώνει λίγο χρονικό διάστημα και άρα σε πιθανή αποτέφρωση δεν θα υπάρχει φυτοσπορά για δεύτερη βλάστηση.

Οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πύργου Κώστας Μαρνεράς και Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος επεσήμαναν τη σημασία της συνεργασίας των υπηρεσιών με τους προέδρους των χωριών καθώς και της έγκαιρης αντιμετώπισης των βλαβών που έχουν παρουσιαστεί στις δεξαμενές πυρόσβεσης σε Ξηρόκαμπο και στο Καλιμάνι.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας Κώστα Στεφανόπουλου, του υπευθύνου των ΠΣΕΑ Γιάννη Μητρόπουλου, του αρμόδιου αντιδήμαρχου για θέματα πολιτικής προστασίας Πέτρου Γιαννακόπουλου, του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Γιάννη Ζήκα, της εκπροσώπου του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ολυμπίας Ελένης Κωσταριά, του υπευθύνου της Πολιτικής προστασίας της  Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Κώστα Μπαλκάμου και άλλων.

Άπαντες δεσμευτήκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις, που τόσο πολύ στοίχισαν στον τόπο κατά το πρόσφατο παρελθόν...

Εκτύπωση