Αυτοδιοίκηση
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Την ώρα που η Αμαλιάδα βράζει, ο αντιπεριφερειάρχης μας τα μπερδεύει...
Αυτοδιοίκηση ( 11/05/2011 02:00 )    δήμος: Ήλιδας
Την ώρα που η Αμαλιάδα βράζει, ο αντιπεριφερειάρχης μας τα μπερδεύει...
Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σε γραπτή του δήλωση με τίτλο "Για το θέμα του τμήματος ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης στην Αμαλιάδα", ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Καφύρας αναφέρει πως "κινδυνεύουν να κλείσουν τα ΤΕΙ" και μοιάζει να μην έχει αντιληφθεί ότι...

... η ενημέρωση για τη δρομολογημένη κατάργηση του τμήματος της Αμαλιάδας (αφού δεν θα δεχθεί νέους εισακτέους) δεν προέρχεται από κάποιο δημοσίευμα εφημερίδας, όπως συνέβη με το τμήμα του Πύργου όπου μάλιστα ακολούθησε ο "κακός χαμός" από αντιδράσεις, αλλά από επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας...

Όπως και να 'χει, εμείς περιμένουμε να δούμε τι εννοεί ο κ. Καφύρας όταν μιλά για "πολύ έντονες και ιδιαίτερα ακραίες αντιδράσεις" σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας τμημάτων του ΤΕΙ, σύντομα μάλιστα αφού το ένα τμήμα του ΤΕΙ Αμαλιάδας δεν κινδυνεύει απλά κύριε αντιπεριφερειάρχη, αλλά καταργείται... (Από το δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας: "Σε ακραίες περιπτώσεις και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, που αναφέρονται στη συνέχεια, αποφασίσθηκε η μη εισαγωγή νέων φοιτητών, σε ορισμένα Τμήματα." -ένα από αυτά είναι και της Αμαλιάδας)

Η δήλωση Καφύρα στα ΜΜΕ :

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡ. ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙ «ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας σε ερώτηση για τα περί διακοπής λειτουργίας του τμήματος του ΤΕΙ , «ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ»  στην Αμαλιαδα  δήλωσε τα εξής:
«Συνεχίζεται το "κρεσέντο" των ενεργειών κατά της Ηλείας και δεν ξέρω που θα σταματήσει όλη αυτή η ιστορία.

Λες και την Ηλεία, την έχουν σημαδεύσει.

Ολύμπια Οδός ,αεροδρόμιο της  Ανδραβίδας , Σχέδιο Ανασυγκρότησης ,ΣΕΤΤΗΛ, και τώρα κινδυνεύουν να κλείσουν τα ΤΕΙ.

Μετά τα περί διακοπής λειτουργίας του τμήματος του ΤΕΙ Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο, ήρθε και σειρα του τμήματος του ΤΕΙ «ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ» στην Αμαλιαδα.                                                                          

Τέτοιες ενέργειες , όπως έχω τονίσει δεν μπορεί παρά να θεωρηθούν ως εχθρικές ενέργειες για τον λαό της Ηλείας του Πύργου και της Αμαλιάδας .                                                                       
Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες όταν τα Τμήματα δεν είχαν ποτέ κενές θέσεις εισακτέων και στην Αμαλιαδα έχει προχωρήσει και η δημιουργία των υποδομών (κτιριακών κ.α) .

Τα τμήματα των ΤΕΙ εκτός από όλα τα υπόλοιπα που προσφέρουν στην Ηλεία, δίνουν ζωή στις πόλεις μας, αποτελούν και βασικούς οικονομικούς στυλοβάτες της περιοχής και έτσι τυχόν απομάκρυνση ή κατάργηση αυτών των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την πολύπαθη Ηλεία.                                                

Μια ενέργεια διακοπής λειτουργίας τμημάτων του ΤΕΙ θα μας βρει κάθετα αντιθέτους και οι αντιδράσεις μας θα είναι πολύ έντονες και ιδιαίτερα ακραίες.            

Εμείς ζητάμε όχι να μην κλείσει κανένα τμήμα ΤΕΙ στην Ηλεία αλλα στην Ηλεία που αδικείται κατάφορα, επιβάλλεται η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής και αυτόνομου ΤΕΙ.»Διαβάστε και την ανακοίνωση που είχε αποστείλει νωρίτερα στα ΜΜΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας για τη ΣΕΤΤΗΛ (με την οποία διαψεύδει τα σενάρια για διακοπή της λειτουργίας της) και για την Ολυμπία οδό :


Στα πλαίσια των επαφών του Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα στην Αθήνα  για την προώθηση θεμάτων της  Ηλείας, συναντήθηκε με τον  αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη για το θέμα της ΣΕΤΤΗΛ και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δκτύων για το θέμα της Ολύμπιας Οδού.

Στην  συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας μετέφερε την ανησυχία και την αντίθεση την δική του και όλων των Ηλείων για την πιθανή διακοπή λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ και μετατροπή της σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης διαβεβαίωσε  κατηγορηματικά τον Αντιπεριφερειάρχη  Χαράλαμπο Καφύρα ότι δεν υπάρχει  καμία πρόθεση ούτε κάποιο σχέδιο για την αναστολή λειτουργίας  της ΣΕΤΤΗΛ και πολύ περισσότερο μάλλον δεν έχει τεθεί ποτέ ζήτημα για την μετατροπή της σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.

Ζήτησε  μάλιστα ο κ. Μπεγλίτης από  τον Αντιπεριφερειάρχη της Ηλείας να μεταφέρει την διαβεβαίωση  του στον λαό του Πύργου και  της Ηλείας ότι ουδεμία σκέψη υφίσταται στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την κατάργηση ή μεταφορά σε άλλον χώρο της ΣΕΤΤΗΛ.

Μετά  τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας δήλωσε τα εξής :

«Είναι θετική η εξέλιξη, η επαναεπιβεβαίωση της στάσης και της θέσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη, ο οποίος μου ζήτησε να μεταφέρω στους Ηλείους τη διαβεβαίωση του ότι η παραμονή και συνέχιση λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο είναι δεδομένη και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην στάση του Υπουργείου.

Θεωρώ ότι εμείς πρέπει εκτός από την συνέχιση της παραμονής της ΣΕΤΤΗΛ, πρέπει να παλέψουμε και για την αναβάθμιση της και την αύξηση του εκπαιδευόμενου προσωπικού, πράγμα που έθεσα στον κ. Μπεγλίτη, αλλά και να είμαστε πάντα σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της παραμονής της, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που λόγω των αναπροσαρμογών που γίνονται στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, πολλά αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη».

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για το θέμα της Ολύμπιας Οδού και της συνάντησης των Δημάρχων και των Βουλευτών για το θέμα αυτό που ήταν και βασικό αίτημα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2011.

Η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων  θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 και ώρα 13:00 και θα ζητηθούν διευκρινήσεις για  την πορεία κατασκευής της Ολύμπιας Οδού, θα μεταφερθεί το αίτημα των Ηλείων για την συνέχιση της κατασκευής της και στην Ηλεία και όπως τόνισε ο κ. Καφύρας «από τα αποτελέσματα της συνάντησης την Πέμπτη και την απάντηση του Υπουργού θα εξαρτηθεί η περαιτέρω στάση μας ».

Εκτύπωση