Αυτοδιοίκηση
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Κώστας Παπακωνσταντίνου: Για ποιους λόγους προτείνεται γήπεδο γκολφ;
Αυτοδιοίκηση ( 07/05/2011 14:27 )    δήμος: Πύργου
Κώστας Παπακωνσταντίνου: Για ποιους λόγους προτείνεται γήπεδο γκολφ;

Για τους λόγους για τους οποίους προτείνεται η δημιουργία γηπέδου γκολφ στην αποξηρανθείσα λίμνη της Αγουλινίτσας, σε γη που με τόσο κόπο και τέτοιο κόστος (περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και κοινωνικό) αποκτήθηκε για...

... γεωργική χρήση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, ζητά να ενημερωθεί ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικεφαλής της παράταξης "Οικολογική Δυτική Ελλάδα", Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Η επιστολή Παπακωνσταντίνου:

 

Ερώτηση στον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφ. Συμβουλίου Δ. Ελλάδας


Κύριε Αντιπεριφερειάρχη

Στη συνημμένη ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Νικόλαο Υφαντή ενημερωθήκαμε για τη η υπ' αριθ. 122686/382/16-2-2011 θετική γνωμοδότηση από το ΥΠΕΚΑ / Δνση Περιβ/κού Σχεδιασμού / Τμ. Γεν. Περ/κών Θεμάτων, για την Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (ΠΠΕΑ), που αφορά στη δημιουργία γηπέδου γκολφ και των συνοδών αυτού έργων, στην αποξηρανθείσα λίμνη Αγουλινίτσας, Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Φορέας υλοποίησης του εν λόγω έργου είναι η «ΗΛΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.».

Το εν λόγω έγγραφο με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2011 είχαμε εντοπίσει στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Εθνικού Τυπογραφείου και μας είχε κάνει εντύπωση ο λόγος για τον οποίο δεν είχε φτάσει σε εμάς παρόλο που είμαστε αποδέκτες.

Χωρίς να μπούμε στην ουσία της επένδυσης, ζητούμε από εσάς, όχι μόνο ως Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας αλλά κυρίως ως άμεσα εμπλεκόμενο με την ΗΛΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ να μας ενημερώσετε για τα βασικά στοιχεία του έργου αυτού όπως τον επενδυτή, τις διαδικασίες διαβούλευσης, το πώς και πότε θα γίνει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και, κυρίως, τους λόγους για τους οποίους προτείνεται μια τέτοια επένδυση σε γη που με τόσο κόπο και τέτοιο (περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και κοινωνικό) κόστος αποκτήθηκε για γεωργική χρήση.

Με τιμή

Κώστας Παπακωνσταντίνου
Περιφ. Σύμβουλος ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας.

 

Εκτύπωση