Αθλητικά - Υπόλοιπες ειδήσεις
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Σενάρια για διεξαγωγή Διεθνούς Τουρνουά Πάλης στην Ολυμπία
Αθλητικά ( 20/04/2011 23:30 )    δήμος: Αρχαίας Ολυμπίας
Σενάρια για διεξαγωγή Διεθνούς Τουρνουά Πάλης στην Ολυμπία

Τις περισσότερες πιθανότητες φαίνεται να συγκεντρώνει ο νομός μας και συγκεκριμένα η Αρχαία Ολυμπία, για την διεξαγωγή διεθνούς τουρνουά πάλης.

Τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζία  επισκέφτηκαν την Τρίτη το μεσημέρι μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν  από τον Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνο ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τον  Γ.Γ. Τρύφωνα Αθανασίου, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Κολιτσόπουλο και την Ολυμπιονίκη πάλης  Βούλα Ζυγούλη.

Σκοπός της επίσκεψης  ήταν η εξέταση της δυνατότητας διοργάνωσης Διεθνούς Τουρνουά Πάλης με το όνομα «Ολυμπία» , το οποίο θα διεξάγεται  κάθε χρόνο τον μήνα Μάρτιο με συμμετοχή αθλητών από 20 και πλέον χώρες. Όπως τόνισαν τα μέλη της ΕΟΦΠ  στο τουρνουά θα οργανώνονται  και εκδηλώσεις με θέματα αθλητισμού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας εκφράστηκε «η ικανοποίηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφού αυτό θα συμβάλει και στην  προβολή  της Ολυμπίας αλλά και ουσιαστικά στην «επιστροφή» του αθλήματος στην γενέθλια γη των Ολυμπιακών Αγώνων». Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε το ενδεχόμενο το τουρνουά να συνδεθεί με την Ολυμπιάδα του 2012  στο Λονδίνο.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας συμμετείχαν ακόμα, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές και ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Γιώργος Μαρκόπουλος.

Εκτύπωση