Αθλητικά - Συνεντεύξεις / άρθρα
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
"Στα δύσκολα φαίνονται οι επιτυχημένοι άνθρωποι..."
Αθλητικά ( 08/04/2011 16:40 )    δήμος: Ήλιδας
\"Στα δύσκολα φαίνονται οι επιτυχημένοι άνθρωποι...\"

Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για τον Κόροιβο, τα προβλήματα της ομάδας, τα νέα παιδιά που έχει στο ρόστερ του και πολλά άλλα...

Ποιος είναι ο φετινός απολογισμός της χρονιάς για τον Κόροιβο;

«Αγωνιστικά μοναδικός μας στόχος είναι η παραμονή και η επιλογή νεαρών – γηγενών παικτών (Μαδούρας, Μιχόπουλος, αφοί Παναγιωτάρα) στο ρόστερ της ομάδας. Τις τρεις πρώτες αγωνιστικές βρισκόμασταν στο στάδιο αναζήτησης της χημείας στην ομάδα, κάτι που έγινε και ήρθε η ανάκαμψη έπειτα από κάποιες άσχημες εμφανίσεις. Τώρα όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι έχουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποκορύφωμα την αποχώρηση του Μεντένιτσα, ενός παίκτη που έφυγε αφού είχε πληρωθεί, κάτι που σημαίνει ότι αποχώρησε λόγω του άσχημου κλίματος της ομάδας. Αυτός ο παίκτης είδε προφανώς σημάδια διάλυσης στον Κόροιβο κι έφυγε. Μετά απ’ όλα αυτά επέστρεψε στην ομάδα ο Τσερεγκούνης και μάλιστα αφιλοκερδώς, ο οποίος βοήθησε πολύ και η ενέργεια του αυτή μας θύμισε κι άλλες φορές που ο ίδιος παίκτης είχε βοηθήσει την ομάδα σε παλιές δύσκολες καταστάσεις».


Ποια ήταν τα εμπόδια και τα προβλήματα που συνάντησε ο Κόροιβος φέτος σε σύγκριση με πέρσι;

«Υπάρχουν πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι αυτό φάνηκε ιδιαίτερα όταν η ομάδα ταξίδεψε τις προάλλες αυθημερόν στην Καρδίτσα για να παίξει το παιχνίδι της. Υπήρξαν σκέψεις η ομάδα να μην κατέβει καν στο ματς, διότι τα πράγματα έγιναν αγωνιστικά ακόμη πιο δύσκολα όταν τραυματίστηκε ο Καραγκιόζης, έναν παίκτη τον οποίο χρειαζόμαστε στις τελευταίες αναμετρήσεις. Το παιχνίδι με τον Γαλαξία είναι τελικός και πρέπει να το πάρουμε. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν η αποχώρηση του Αριστόπουλου τα Χριστούγεννα, γεγονός απαράδεκτο για έναν γηγενή παίκτη. Ήταν μη επιτρεπτό για τον Αριστόπουλο να πηδήξει πρώτος απ’ το καράβι μας! Μας στοίχησε πολύ η φυγή του, στα δύσκολα φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες και τον ήθελα να είναι παρών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της ομάδας. Αν η ομάδα δεν είχε αυτές τς δυσκολίες κάποιοι παίκτες (Αλεξίου, Καραγκιόζης, Μεντένιτσα, Αναστασίου) θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά και να προχωρήσουν όλοι μαζί με τον Κόροιβο για να πραγματοποιήσουν το δικό τους προσωπικό άλμα στην Α2’ Εθνική. Ακόμα, εξαιρετικά θετική θεωρείται η ενεργοποίηση των Νίκου και Κώστα Λοχοβίτη στην ομάδα, οι οποίοι βοηθούν με οποιοδήποτε τρόπο».


Αν θα σχεδίαζες αυτή τη στιγμή ένα μελλοντικό πλάνο για την ομάδα ποιο θα ήταν αυτό;

«Η Α2’ Εθνική πλέον θα είναι ερασιτεχνική κατηγορία και όποια ομάδα δεν έχει ντόπιο στοιχείο θα έχει πρόβλημα στην πορεία του πρωταθλήματος. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι ομάδες δεν θα έχουν την ανάγκη να πραγματοποιήσουν προσθήκες αξιόλογων παικτών. Για να γίνουν όμως όλα αυτά απαιτείται η πολιτεία να μας βοηθήσει. Είμαστε ευχαριστημένοι απ’ την στήριξη του κόσμου, όμως το κίνητρο που χρειάζεται η ομάδα μας για να ανέβει στην Α1’ Εθνική και να έχουμε επιτυχίες είναι η προσθήκη βασικών χορηγών και η βοήθεια της πολιτείας».


Πως θα χαρακτήριζες την συνεργασία σου με τον Ανδρέα Γκρουμούσα;

«Με μια λέξη άψογη. Ο καθένας προσφέρει ότι καλύτερο. Και οι δύο λειτουργούμε με το ίδιο κίνητρο – να υπάρχουν ντόπιοι παίκτες στον σύλλογο. Μου αρέσει πολύ να μεταδίδω στα νέα παιδιά ότι καλύτερο απ’ την προσωπική μου πορεία με την φανέλα του Κοροίβου για την ομάδα της καρδιάς μας»!


Σε ποιο λάθος θεωρείς ότι υπέπεσε ο Κόροιβος και δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία, ενώ παράλληλα έχει τόσα οικονομικά προβλήματα φέτος;

«Με βασικό στοιχείο την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την χώρα μας, θεωρώ πως ο Κόροιβος εξαντλήθηκε οικονομικά τις προηγούμενες χρονιές, φτάνοντας στους τελικούς των πλέι οφ. Εκείνη την περίοδο ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά και παράλληλα οι παίκτες έχασαν μεγάλη ενέργεια απ’ τους τελικούς αγώνες. Αυτά τα προβλήματα σε συνδυασμό με την μη στήριξη της πολιτείας αναστάτωσαν αρνητικά την ομάδα».


Ποια είναι τα συναισθήματα σου για τον Κόροιβο;

«Ο Κόροιβος για μένα είναι ιδέα, κουλτούρα. 23 χρόνια σε αυτή την ομάδα έμαθα στο να μην κάνεις κάθε χρόνο πρωταθλητισμό, αρκεί να κυνηγάς τον στόχο σου όταν μπορείς και όταν στο επιτρέπουν οι αγωνιστικές συνθήκες. Στα δύσκολα φαίνονται οι επιτυχημένοι άνθρωποι».


Πιστεύεις στην παραμονή του  Κοροίβου;

«ΝΑΙ. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ και είναι αξιόλογα. Το αξίζουν διότι έχουν βάλει πλάτη στα δύσκολα και μονομαχούν σε κάθε αναμέτρηση. Στις δύσκολες καταστάσεις πρέπει να κάνει υπομονή ο κόσμος διότι και ο αθλητισμός έχει πολλά προβλήματα. Μόνο αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι (αθλητές – διοίκηση – κόσμος) μπορούμε να κάνουμε υπερήφανο το νομό μας».


Ποιο ήταν το συστατικό της επιτυχίας που έλειψε φέτος απ’ τον  Κόροιβο;

«Ίσως η απειρία. Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες στη Διοίκηση».


Σε βάθος χρόνου σε ποιο πλάνο πρέπει να στηριχτεί ο Κόροιβος για να επιστρέψει στις επιτυχίες;

«Ο Κόροιβος πρέπει να απορροφήσει νέα παιδιά στο ρόστερ του απ’ τις Ακαδημίες. Το 70% της ομάδας πρέπει να αποτελείται από γηγενείς παίκτες».

Εκτύπωση