Αθλητικά - Συνεντεύξεις / άρθρα
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Φτάνει πια… ας δούμε μπάσκετ κι όχι “κάλπικα” σφυρίγματα
Αθλητικά ( 02/12/2010 13:30 )    δήμος: Ήλιδας
Φτάνει πια… ας δούμε μπάσκετ κι όχι “κάλπικα” σφυρίγματα
Διαβάστε σχετικά άρθρα

Η φετινή χρονιά για τον Ηλειακό αθλητισμό και ιδιαίτερα για το μπάσκετ αναμφισβήτητα θεωρείται η πιο επιτυχημένη, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του νομού μας...

...ηλειακή ομάδα μας εκπροσωπεί στην Α2’ Εθνική κατηγορία μπάσκετ… και αυτή δεν είναι άλλη απ’ τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Τι πρέπει να γίνει όμως για να σταματήσει επιτέλους αυτή η νοοτροπία κάποιων… που δεν επιτρέπουν σε επαρχιακούς συλλόγους να παίξουν καλό μπάσκετ και να προσφέρουν θέαμα; Ο Κόροιβος σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια (με Απόλλωνα στην Πάτρα και με ΚΑΟΔ στην Αμαλιάδα) έχει αδικηθεί απ’ την διαιτησία των αγώνων, γεγονός το οποίο έχει εξοργίσει τους πάντες στο στρατόπεδο του νομού μας. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα σαν τον Κόροιβο να πραγματοποιεί εξαιρετική προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Α2’ Εθνικής και κάποιοι “κύριοι” να εμποδίζουν με “νύχια και με δόντια” την προσπάθεια αυτών των επαγγελματιών παικτών. Φτάνει πια κύριοι… θέλουμε να δούμε μπάσκετ από δω και πέρα κι όχι “κάλπικα” σφυρίγματα. Κι επειδή στη ζωή μας έχουμε μάθει να μιλάμε με γεγονότα, θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένες αγωνιστικές φάσεις:


1ον που ακούστηκε στον πλανήτη – γη και γενικότερα σ’ όλο το μπάσκετ του κόσμου να σφυρίζουν οι διαιτητές αντιαθλητικό φάουλ σε παίκτη του Κοροίβου, ενώ βρίσκεται εκτός αγωνιστικού χώρου κι ενώ κρατάει την μπάλα στα χέρια του. Δηλαδή αυτός ο παίκτης πως έπραξε αντιαθλητικά με τι; Ως δια μαγείας απέκτησε τρίτο ή τέταρτο χέρι; Αυτή η φάση ήταν που έκρινε το ματς μεταξύ του Απόλλωνα και του Κοροίβου στην Πάτρα.


2ον πάμε στο άλλο παιχνίδι τώρα με την Δράμα στην Αμαλιάδα, όπου εκεί έγιναν “όργια”. Τριάντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς, ο Δημητριάδης του Κοροίβου σε αιφνιδιασμό σημείωσε καλάθι απέναντι στον αντίπαλό που τον μάρκαρε κι έκανε το σκορ 75-74. Υπήρξε υποψία αμυντικού φάουλ, οι διαιτητές όμως, προς γενική έκπληξη όλων μας, ακύρωσαν το καλάθι και χρέωσαν τον Αθανασιάδη με επιθετικό. Στην τελευταία φάση η ιστορία επαναλήφθηκε σε επίθεση του ΚΑΟΔ, με πρωταγωνιστές τους Μαργαρίτη και Πέττα, όπου οι διαιτητές μέτρησαν το καλάθι κανονικά.


3ον τελικά το “σφάλμα” του Κοροίβου ήταν που κέρδισε τον Πιερικό. Σ’ εκείνη την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Κόροιβος πέτυχε την πρώτη και ιστορική νίκη στην κατηγορία και μετά “έτρεξαν” όλοι να τον αδικήσουν.


Κύριοι του μπάσκετ, ο κόσμος της Ηλείας έχει αποδείξει ότι αγαπάει και σέβεται τον αθλητισμό, μην τον φτάσετε στα όρια του… Δεν θα αντέξει άλλες αδικίες. Είναι κρίμα κι άδικο να βλέπουμε ανθρώπους που έχουν “χύσει ιδρώτα” για το άθλημα… να μην θέλουν πλέον να αναφέρονται σε αυτό. Στην τελική ανάλυση το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να διώξετε κόσμο απ’ το γήπεδο κι όχι να του δώσετε ένα ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ για τον αθλητισμό.

Εκτύπωση