Εκλογές 2010
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
«Βρασμός» για την ήττα Παναγιωτόπουλου
Εκλογές 2010 ( 15/11/2010 10:26 )    δήμος: Ανδραβίδας - Κυλλήνης
«Βρασμός» για την ήττα Παναγιωτόπουλου

Οργή και θυμός είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την ήττα του συνδυασμού που «κατέβηκε» στις εκλογές με τη στήριξη του κινήματος.

Χθες βράδυ στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων που έδειχναν ότι ο δήμος χάνεται, αρκετοί από τους συγκεντρωμένους εξέφρασαν την οργή τους κάνοντας λόγο για «άδειασμα» του συνδυασμού από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Τα «πυρά» των ηττημένων είχαν κυρίως κατεύθυνση προς δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους θεώρησαν υπαίτιους για την ήττα. «Κάναμε αγώνα και για τους δύο, το 2009 και τώρα μας πούλησαν…», δήλωνε χαρακτηριστικά ένας από τους χολωμένους οπαδούς του ηττημένου υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Παναγιωτόπουλου.

Αν οι πρώτες αντιδράσεις υπήρξαν οργίλες, οι επόμενες μέρες θα είναι εξίσου ηλεκτρισμένες για το τοπικό ΠΑΣΟΚ στους τρεις Καποδιστριακούς δήμους που αποτελούν τον Καλλικρατικό δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης φαίνεται πως έχει μαζέψει πολλά «ράμματα» για τις «γούνες» κομματικών συντρόφων του, αν κρίνει κανείς από κάποιες αιχμές που άφησε μιλώντας στους φίλους του συνδυασμού του, μετά την οριστικοποίηση της ήττας.

Η ήττα γίνεται πιο "βαριά" αν αναλογιστεί κανείς ότι ο συνδυασμός Παναγιωτόπουλου ευελπιστούσε πως το ποσοστό του Πάνου Δημητρόπουλου από τον πρώτο γύρο, τουλάχιστο κατά το ήμισυ θα πήγαινε στον συνδυασμό τους, αφού ο Βαρδαίος υποψήφιος δήμαρχος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. "Αν παίρναμε τους μισούς του Δημητρόπουλου θα βγαίναμε...", ήταν η παρατήρηση στελέχους του ηττημένου συνδυασμού.

Πάντως, για την αξιολόγηση όλων των αποτελεσμάτων στους δήμους αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Εκτύπωση